Wijziging zoekalgoritme Google

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Google zag zich deze week genoodzaakt het zoekalgoritme van haar zoekmachine grondig aan te passen. Dit vanwege een uiterst opmerkelijke SEO strategie van een webshopeigenaar. De eigenaar kreeg het voor elkaar tientallen kernwoorden (van zijn webshop) op de eerste en tweede positie te posteren.

De wijze waarop de eigenaar hoog scoorde viel bij Google blijkbaar in de categorie black hat SEO. De eigenaar genereerde negatieve kritiek, waarna mensen diverse artikelen op verschillende fora schreven, inclusief een doorlink naar de webshop. Dit had als resultaat dat de rankings omhoogschoten; waarmee ook de omzet. Slim gevonden, maar ook oerdom…

Google heeft de webshop een lifetime ban gegeven. Een ban van Google betekent in dit geval dat de webshop geen enkele ranking op geen enkele relevante zoekterm krijgt. Met andere woorden: De site bestaat niet meer voor Google.

Na dit voorval heeft Google het zoekalgoritme dusdanig aangepast dat webshops met negatieve kritieken ‘gestraft’ worden in hun rankings. Het klinkt gek, maar het is (helaas) echt zo: Google is je beste vriend.

Publicatiedatum 01/02/2011